Kado voor Hengelo

Ons geschenk aan u

Lokaal Fonds Hengelo bestaat ruim vijftig jaar. In die jaren heeft het goededoelenfonds van en voor Hengelo al veel mooie projecten, evenementen en activiteiten financieel mogen ondersteunen. Al een halve eeuw geven we zo uiting aan onze doelstelling: Hengelo mooier maken. Om ons jubileum te vieren schenken we de inwoners van onze gemeente het Kado voor Hengelo: een prachtig, niet te missen kunstwerk of een toevoeging aan de openbare ruimte in de toekomstige kerktuin achter de Lambertusbasiliek, een nieuwe groene oase in onze binnenstad.

Uw kado, uw stem

Lokaal Fonds Hengelo heeft kunstenaars en (landschaps)architecten uitgenodigd om het Kado voor Hengelo te ontwerpen en we hebben maar liefst 49 schetsen ontvangen! Een deskundige jury buigt zich over die ontwerpen, die aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo moet het de nieuwe kerktuin verfraaien, aansprekend zijn voor de inwoners en de bezoekers van onze stad en in relatie staan tot de omgeving en natuurlijk de Lambertusbasiliek. Uit de 49 schetsen selecteert de jury drie ontwerpen die worden omgezet in maquettes. En zodra die gereed zijn, vanaf eind november 2022, komt u aan het woord.

Want met die maquettes trekken wij Hengelo in u kiest u uw favoriete ontwerp. Dat kan straks fysiek, locaties worden nog bekendgemaakt, en online. Zo hebt u een stem in hoe het Kado voor Hengelo, dat omstreeks mei 2023 wordt onthuld, eruit komt te zien. Via deze site en onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van de voortgang. En, minstens zo belangrijk, informeren wij u over hoe en waar u straks kunt stemmen op het Kado voor Hengelo.

Voorwaarden en kaders Kado voor Hengelo

Benieuwd naar de uitgangspunten en kaders die gelden voor het Kado voor Hengelo? U vindt ze hier. De termijn waarop ontwerpen kunnen worden ingestuurd, is inmiddels verstreken.