Kado voor Hengelo

Ons geschenk aan u

Lokaal Fonds Hengelo bestaat ruim vijftig jaar. In die jaren heeft het goededoelenfonds van en voor Hengelo al veel mooie projecten, evenementen en activiteiten financieel mogen ondersteunen. Al een halve eeuw geven we zo uiting aan onze doelstelling: Hengelo mooier maken. Om ons jubileum te vieren schenken we de inwoners van onze gemeente het Kado voor Hengelo: een prachtig, niet te missen kunstwerk of een toevoeging aan de openbare ruimte in de toekomstige kerktuin achter de Lambertusbasiliek.

Informatie kunstenaars/(landschaps)architecten

Het Kado voor Hengelo moet uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het de nieuwe kerktuin verfraaien, aansprekend zijn voor bezoekers en in relatie staan tot de omgeving en natuurlijk de Lambertusbasiliek. Kunstenaars en (landschaps)architecten worden uitgenodigd een passend werk te ontwerpen en realiseren. De opdracht met onder meer uitgangspunten en kaders vindt u hier. Op deze pagina vindt u ook de link naar de Open Call Kado voor Hengelo, met daarin alle relevante informatie voor deze kunstopdracht.

Informatie Hengeloërs

Aan de achterkant van de Lambertusbasiliek verrijst straks een prachtige tuin. Hier, in deze groene oase in de binnenstad, komt het Kado voor Hengelo: een geschenk van Lokaal Fonds Hengelo aan u. En u bepaalt hoe dit geschenk eruit komt te zien.

Kunstenaars en (landschaps)architecten maken een ontwerp. Een deskundige jury selecteert daaruit drie ontwerpen, die worden omgezet in maquettes. En dan, in november en december 2022, komt u aan het woord. Want u kiest uw favoriete ontwerp en hebt zo een stem in hoe het Kado voor Hengelo, dat omstreeks mei 2023 wordt onthuld, eruit komt te zien. Via deze site en onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van de voortgang. En, minstens zo belangrijk, informeren wij u over hoe u straks stemt op het Kado voor Hengelo.