Kado voor Hengelo

Lokaal Fonds Hengelo bestaat ruim vijftig jaar. Om ons jubileum te vieren schenken we de inwoners van onze gemeente het Kado voor Hengelo: een prachtig, niet te missen kunstwerk in de toekomstige kerktuin achter de Lambertusbasiliek, een nieuwe groene oase in onze binnenstad. Hoe dat kunstwerk eruit komt te zien? Dat bepaalt u!

Stem op het Kado voor Hengelo

Maar liefst 49 kunstenaars hebben een ontwerp voor het Kado voor Hengelo ingediend. Een deskundige jury heeft daaruit twee ontwerpen geselecteerd:

Kunstwerk 1: Figuratief Rood Beeld

Kunstwerk 2: Trouwe Engel
Klik op de namen van de kunstwerken voor informatie en afbeeldingen van de werken.

Nu is het woord aan u. Klik op onderstaande button en stem op uw favoriete kunstwerk!

Liever fysiek stemmen? Geen probleem!

De twee geselecteerde ontwerpen zijn omgezet in maquettes en die reizen van 8 januari tot en met 1 april door Hengelo. Zo kunt u de ontwerpen in uw eigen omgeving bekijken en op een stemkaart aankruisen wat uw favoriete kunstwerk is. Een overzicht van wanneer de maquettes op welke locatie staan, vindt u hier. Op de locaties vindt u naast de maquettes ook de stemkaarten, een stembus, uitleg over de stemprocedure en informatie over de twee kunstwerken.

Hoe het Kado voor Hengelo, ons geschenk aan u, eruit komt te zien? Dat bepaalt u dus door online of fysiek bij u in de omgeving te stemmen. Via deze site en onze Facebookpagina houden wij u op de hoogte van de stemming én de uitkomst. Het definitieve Kado voor Hengelo wordt onthuld als de nieuwe stadstuin achter de Lambertusbasiliek gereed is.