Open Call Kado voor Hengelo

Kunstopdracht Kado voor Hengelo

Beeldende kunstenaars en (landschaps)architecten zijn door Lokaal Fonds Hengelo uitgenodigd voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk/toevoeging aan de openbare ruimte in de nieuwe kerktuin achter de Lambertusbasiliek in het centrum van Hengelo. Die oproep, waarvan de termijn inmiddels is verstreken, heeft maar liefst 49 ontwerpen opgeleverd. In de Open Call Kado voor Hengelo (opent als pdf) vindt u alle relevante informatie waar deze kunstopdracht aan moest voldoen. En hier kunt u alvast een kijkje nemen in de nieuwe kerktuin.

Een deskundige jury selecteert drie ontwerpen, waaruit inwoners van Hengelo het definitieve ontwerp kiezen. De uitgangspunten en kaders waaraan het Kado voor Hengelo moet voldoen staan daarbij voorop. Alle ingediende ontwerpen worden daarom geanonimiseerd voorgelegd aan zowel de jury als de inwoners van Hengelo.

Het Verhaal van Hengelo

Hengelo is betrokken en leefbaar, vindingrijk en vaardig, idealistisch en praktisch. Hengelo is een stad die alles in huis heeft wat een grote stad hoort te hebben, met behoud van de dorpse saamhorigheid. Een stad met een bijzonder verleden en met creatieve en ondernemende inwoners die werken aan een sociale en vitale stad waar we, nu en in de toekomst, trots op kunnen zijn.

Het Verhaal van Hengelo vertelt over het verleden, het heden en de toekomst van onze mooie stad. Het vertelt over onze identiteit en ons DNA. Bekijk onderstaande video, lees ons verhaal en doe inspiratie op voor het Kado voor Hengelo.

Eventuele vragen met betrekking tot deze Open Call kunt u mailen naar info@lokaalfondshengelo.nl