Boek 110 jaar Tuindorp

Initiatiefnemer:
Stichting Tuindorp 't Lansink

Waar komt de naam Padvinderstraat vandaan? Wat gebeurde er tijdens de oorlog aan de Oelerweg 57? In welke woning is buurthuis ’t Lansink begonnen? En wat kan de badmeester van het Tuindorpbad zich nog herinneren van de zwemlessen in het koude water?
Het antwoord op al deze vragen is te lezen in het boek ‘110 jaar Tuindorp’. Het is geschreven door freelancejournalist en historicus Marco Krijnsen in samenwerking met Tuindorpbewoner Homme Martinus. Het boek bestaat uit zes hoofdstukken over het ontstaan en de moeizame start, over de hoogte- en dieptepunten daarna, over het Tuindorpgevoel. Daarnaast bevat het talloze verhalen over Tuindorphuizen met een bijzondere geschiedenis. In het boek staan verder moderne remakes van oude foto’s met Tuindorpers van nu, bijvoorbeeld van de Tuindorpvijver (in zomer en winter) en van families die al generaties lang op hetzelfde adres wonen. Het boek bevat veel nog niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal.
Op 6 mei 2021, om 15.30 uur precies, werd 110 jaar geleden de eerste steengelegd voor de ontwikkeling van de woonwijk Tuindorp ’t Lansink te Hengelo. Dat gebeurde op initiatief van de toenmalige directie van Stork; met name de heer C.F. Stork heeft daarin een inspirerende rol gespeeld. Om op gepaste wijze aandacht aan dat heugelijke moment te besteden werd op die datum en op dat tijdstip een eerste exemplaar van het boek ‘110 jaar Tuindorp ‘t Lansink’ gepresenteerd.

Meer informatie  www.onstuindorp.nl

 


Sector: Cultuur & historie

Toegewezen op: 22 april 2021