Boekenballade Hengelo Leest

Initiatiefnemer:
Stichting Hengelo Leest

Hengelo Leest is een stichting met als doel leesbevordering onder de Hengelose bevolking in het algemeen en het geven van positieve impulsen aan het literair-culturele lokale klimaat. Wij doen dat door een breed scala aan activiteiten, het zichtbaar maken van literatuur en poëzie in de openbare ruimte en door boeken beschikbaar te stellen aan de klanten van de Voedselbank. het Lokaal Fonds Hengelo ondersteunt Hengelo Leest bij het organiseren van de Boekenballade in de Boekenweek. De Boekenballade wordt door Hengelo Leest georganiseerd in samenwerking met Metropool en Boekhandel Broekhuis.

Overige activiteiten van Hengelo Leest

  • Voor de Boekenbank komt een impuls om een nieuwe stroom boeken te genereren. Verder wordt een eenmalig onderzoek gedaan naar wensen en behoeften van de klanten van de boekenbank. Partners in dit onderdeel zijn Boekhandel Broekhuis, TC Tubantia en de Voedselbank.
  • Het Cultuurpodium wordt eenmaal per maand op zondagmiddag gehouden, waarbij een lokale of regionale auteur wordt geïnterviewd en e.e.a. vertelt over zijn/haar werk.
  • Poetry Star is een jaarlijkse gedichtenwedstrijd in samenwerking met Metropool voor scholieren tussen 12 en 18 jaar met als doel poëzie dichter bij jongeren te brengen en cultuur- en poëzie beleving te stimuleren.
  • Jaarlijkse activiteitenreeks gericht op lees- en literatuurbevordering voor basisschoolleerlingen van 8-12
  • Het Cultuurpodium wordt eenmaal per maand op zondagmiddag gehouden, waarbij een lokale of regionale auteur wordt geïnterviewd en e.e.a. vertelt over zijn/haar werk.

Meer informatie: Hengelo Leest

 


Sector: Leren

Toegewezen op: 10 december 2019