Gluren bij de Buren – zomereditie 2023

Initiatiefnemer:
Stichting de Bünhe

Op zondag 2 juli 2023 vond de zomereditie van Gluren bij de Buren plaats in Hengelo. Bij deze eerste editie van het tuinfestival werden optredens van 40 acts geprogrammeerd in 40 Hengelose tuinen verspreid over de gemeente. De optredens waren gratis toegankelijk.

Over de zomereditie:
Amateurkunst in de spotlights
Na het evenement hebben bezoekers een goed beeld van wat Hengelo allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook hebben de deelgenomen amateur podiumkunstenaars een uniek optreden gegeven die ze weer in hun portfolio kunnen steken. Daarnaast is Gluren bij de Buren is het meest toegankelijke podium en zijn er voor alle vormen van podiumkunsten. Denk dus niet alleen aan muziek, maar ook aan dans, theater, cabaret, poëzie of goochelen.

Sociale samenhang in de wijk
Aan de hand van de optredens bij mensen thuis stimuleert Gluren bij de Buren sociaal contact in de woonwijken en het uit de eigen bubbel treden. Het festival staat voor een verbonden en inclusieve samenleving waarin buren elkaar kennen en, wanneer nodig, klaarstaan om elkaar een handje te helpen. Met name de deelnemende hosts hebben daarin een belangrijke voortrekkersrol door, als sociale spil in de wijk, hun buren te betrekken bij het festival.

 


Sector: Kunst

Toegewezen op: 15 maart 2023