Heng Loose

Initiatiefnemer:
Stichting Metropool Poppodia van Twente

Heng Loose is een festival dat is geïnspireerd door de So-Cal (Southern California) lifestyle. Zie het als Venice Beach op het Industrieplein. Daar is de skatesport, met het nieuwe skatepark (2019) op de unieke binnenstedelijke locatie van het Industrieplein, terug als nooit tevoren in Hengelo.

Hengelo geldt sinds de jaren zeventig als één van de toonaangevende steden op het gebied van skateboarden, een sport die in die tijd vanuit Californië is over komen waaien. De lifestyle die er omheen hangt, is er een die vele facetten kent die de wereld van mode, muziek, technologie en kunst/entertainment inspireert en blijft inspireren, net als andere ontwikkelingen uit de staat Californië.

De Southern California lifestyle vormt ook de inspiratie voor het festival Heng Loose dat op 17 juni wordt gehouden op het Industrieplein. Die dag kan men genieten van live muziek en een skateboardwedstrijd, er zijn diverse clinics en workshops en natuurlijk wordt er tijdens Heng Loose aan de inwendige mens gedacht. Dat alles in een ongedwongen en relaxte sfeer.

 


Sector: Ontspanning

Toegewezen op: 15 februari 2023