Internationaal borstelschuiftoernooi 

Initiatiefnemer:
Invaliden Sport Vereniging Hengelo

Zaterdag 7 september hebben de borstelschuivers van de Invaliden Sport Vereniging Hengelo e.o. een groot internationaal toernooi georganiseerd in Sporthal Veldwijk.
In totaal waren er 18 teams uit de verschillende delen van Duitsland en een team uit Hengelo. Er werd in twee poules gespeel en in de finale moesten de winnaars uit beide poules nog spelen om de Lien Van Essen Wisselbeker.
Na soepel verlopen wedstrijden was de finale tussen Berlin Tempelhof Schöneberg en TV 1883 Bisschofsheim. Uiteindelijk ging de felbegeerde beker naar Berlijn.
Borstelschuiven is een vrij onbekende sport in Nederland en lijkt een beetje op curling. Borstelschuiven wordt echter niet op ijs gespeeld, maar in een sporthal met een gladde vloer. Helaas is de Invaliden Sport Vereniging Hengelo e.o nog de enige vereniging in Nederland die deze sport beoefent. In het verleden waren er ook verenigingen in Doetinchem, Enschede en Wierden. Daarom probeert de Invaliden Sport Vereniging Hengelo regelmatig andere verenigingen voor de borstelschuifsport te interesseren.

 


Sector: Sport

Toegewezen op: 17 april 2019