Kerst lunchpakket Hengelo

Initiatiefnemer:
Stichting het Kerstdiner

Met veel vrijwilligers en giften organiseren wij ieder jaar een luxe kerstmenu voor zo’n 300 mensen. Afgelopen jaren hebben we dit in de Brandweerkazerne o.a. gedaan voor de Voedselbank, Stichting de Zonnebloem voor eenzame ouderen, en in 2019 o.a. voor Humanitas.

Corona of niet de kerst is een periode die voor iedereen toch positief bijzonder zou moeten zijn. Als bestuur van Stichting Het Kerstdiner zijn wij van mening dat de situatie van doelgroep verstandelijk- en/of lichamelijk gehandicapten in deze periode is onderbelicht. Voor ons de reden om juist deze doelgroep in 2020 in het Kerstlicht te zetten. De benaderde zorgorganisaties voor geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten in Hengelo en Borne hebben enthousiast gereageerd op het initiatief wat resulteerde in een aanmelding van 550 personen.
In 2020 is bij deze mensen een kerst-lunchpakket te bezorgd. De pakketten zijn voorzien van leuke kerstspulletjes, hebbedingetjes,
lekkernijen en een heerlijke kerstlunch voor jong en oud. Dit alles is Corona Proof door vrijwilligers ingepakt op zaterdag 12 december en op zondag 13 December rondgebracht waarbij de 1,5 meter afstand in acht is gehouden. Wij hebben hiervoor gebruik kunnen maken van de Brandweerkazerne Hengelo Centrum. Dit hebben wij gedaan vanuit onze overtuiging dat kerst een feest is dat iedereen zou moeten kunnen vieren, ook als het even tegenzit in het leven. De doelgroep van 2020 is aangeleverd door: Interakt Contour/Ambiq/JP van den Bent/De Twentse Zorgcentra en Aveleijn. Maar liefst 550 volwassenen en 100 kinderen hebben  een kerst-lunch pakket ontvangen.

Meer informatie op www.stichtinghetkerstdiner.nl

 


Sector: Welzijn

Toegewezen op: 10 maart 2021