Mandala Kleurplaten Corona hulpactie

Initiatiefnemer:
Annemarie Evers

Ons doel is om 500 kwetsbare ouderen en gezinnen en hun mantelzorgers blij te maken met een set kleurpotloden en een paar mandalatekeningen. De Stichting Informele Zorg Twente ingeschakeld om de juiste adressen van kwetsbare ouderen als kwetsbare gezinnen aan te leveren. De leden van de Rotary Hengelo en omstreken gaan alles rondbrengen en stellen op deze manier tijd en vervoer beschikbaar.
Er zijn grote tekeningen ( 100-100cm) die door gezinnen ingekleurd kunnen worden en daarmee ben je dan ook gezellig samen even bezig. Hoe mooi is het om zo als gezin samen wat te creëren als je door de omstandigheden zoveel thuis moet zitten en je financiële situatie niet rooskleurig is. En er zijn kleine tekeningen van 50-50 cm die naar de oudere mensen kunnen die nu niet of nauwelijks bezoek mogen ontvangen. Zie ook het filmpje over de corona hulpactie

De laatste stand van zaken

Op 21 maart werd een idee geboren en al snel hoopten we dat we 300 kwetsbare gezinnen en ouderen konden blij maken met een verrassing. Ruim een maand later, is de laatste serie van 1000 setjes, mandala tekeningen met kleurpotloden, puntenslijper en een brief de deur uit gegaan. Op 3800 adressen is reeds of wordt binnenkort een pakket gebracht. Een aantal waar we met ons allen stil van worden. Met een grote groep vrijwilligers is er meer dan 450 uren ingepakt, uitgepakt, verpakt en verdeeld. De prijzen van alle producten werden door het steeds groter wordende aantal en door goed onderhandelen steeds lager en zo konden we uiteindelijk meer pakketten maken voor een lager wordende prijs. Er kwamen hele mooie giften binnen, klein en groot maar allemaal vanuit het hart gegeven. Meer dan 70 mensen van de Rotary en ook van de Lions hebben geholpen, zijn nog onderweg om de pakketten op de juiste adressen te krijgen. Een leegstaand winkelpand werd ter beschikking gesteld om alles coronaveilig op te slaan en te verdelen. En langzamerhand kwamen de eerste reacties. Zoveel mooie verhalen, aandoenlijk, ontroerend en nog veel meer. Met ons allen hebben we echt het gevoel dat we even het verschil hebben kunnen maken in deze bijzondere tijd.

Zie ook het filmpje over de corona hulpactie

 


Sector: Welzijn

Toegewezen op: 28 mei 2020