Nederlandse kampioenschappen masters 2020 en 2021

Initiatiefnemer:
Atletiekvereniging MPM Hengelo

De atletiekunie heeft voor 2020 en 2021 het NK masters toegekend aan Hengelo. Dit zijn de Nederlandse kampioenschappen voor atleten van 35 jaar en ouder. Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de Nederlandse titels. Het betreft hier een driedaags evenement waarbij ongeveer 500 atleten uit het gehele land in actie zullen komen. Helaas is het evenement op 5-7 juni 2020 vanwege de coronapandemie niet kunnen doorgaan.

De Atletiekunie heeft ons gevraagd of we de NK Masters alsnog wilde organiseren op 3 en 4 oktober. We hebben nagegaan of het mogelijk zou zijn om dit te organiseren. We denken dat dit mogelijk is. Gezien de situatie die nog steeds geldt rondom corona zal het evenement er wel heel anders uit gaan zien dan het eerder geplande evenement. Zo zullen toeschouwers bij het evenement niet toegestaan zijn, zullen we extra maatregelen moeten nemen in verband met de situatie rondom corona. Het evenement in de gewijzigde opzet wordt ondersteund door het Lokaal Fonds Hengelo.

De aanscherping van de maatregelen door het kabinet op 28 september hebben geleid tot het besluit van afgelasting. Zwaarwegend was hierbij dat er helemaal geen publiek meer bij de wedstrijd mag zijn. Nou stonden we sowieso al geen publiek toe maar elke atleet mocht wel een begeleider/coach meenemen die plaats zou mogen nemen op de tribune. Met de laatste maatregelen van het kabinet werd dit ook geen mogelijkheid: begeleiders en coaches zouden buiten het stadion moeten blijven. Een andere factor die een grote rol heeft gespeeld is de vele reisbewegingen die de NK Masters met zich mee zou brengen: meer dan 500 atleten uit heel Nederland zouden afreizen naar Hengelo, ook atleten uit ‘oranje’ en ‘rode’ gebieden. Gezien de oproep van de regering om het aantal reisbewegingen te beperken vonden we het maatschappelijk gezien niet verantwoord om het NK Masters door te laten gaan.

Het goede nieuws is dat de NK Masters in 2021 ook in Hengelo georganiseerd mag worden. De data daarvoor zijn al geprikt: van 18-20 juni 2021. Het is nog even afwachten of de ontwikkelingen rondom corona toestaan dat het evenement plaats kan vinden. De voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang!

Het evenement wordt georganiseerd door atletiekvereniging MPM en de Stichting FBK Games in samenwerking met de gemeente Hengelo. Eindverantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement is atletiekvereniging MPM. Het hogere doel is om in 2022 de NK junioren te organiseren en in 2023 het NK senioren.

 


Sector: Sport

Toegewezen op: 26 maart 2020