Promotie markt Hengelo

Initiatiefnemer:
Stichting Promotie markt Hengelo

Op 5 mei 2018 heeft de Stichting marktpromotie een evenement georganiseerd, dat het centrum van Hengelo in een historisch stadje heeft veranderd. Het evenement speelde zich  af rond de Markt, Molenstraat, Beekstraat Brinkstraat en een deel van De Enschedesestraat, de Wemenstraat en de Drienerstraat.
Er was aandacht voor zo veel mogelijk momenten die zorgden voor Reuring in de stad.
De kern van het evenement was alles wat 50 jaar of langer geleden zorgde voor reuring in de stad. Van de bevrijding tot een ouderwetse boeren bruiloft.
Met oude kinderspelen ( hinkelen ,hoepelen touwtjespringen, zaklopen, enz.), koetsen, ringsteken , in oude historische kleding gestoken figuranten, oude ambachten, demo verkoop uitstallingen op platte wagens, demo veemarkt, stadspoorten, aankleding van het centrum van Hengelo zang en dans uit verschillende perioden, kortom een uniek en bijzonder evenement dat Hengelo een terugblik gaf in de tijd centrum moet trekken.
5 mei, een bijzondere datum
Bijzondere aandacht dit jaar was er voor de bevrijding door een bezoek van vele oude legervoertuigen aan het centrum. Keep them Rolling heeft dit onderdeel van het evenement verzorgd.
Daarnaast is om het verleden te laten herleven de boeren bruiloft opnieuw georganiseerd, een samenwerking tussen Koetse’n Keerls en de Folkloristische dansgroep“Twentsche leu“.
Voor het bezoeken van dit evenement is geen entree geld gevraagd. Daardoor hebben veel mensen kunnen genieten van een stuk historie  op grote schaal in het centrum van Hengelo .
Bijzonder is dat ruim 25 Hengelose verschillende organisaties en verenigingen deelgenomen hebben aan het evenement. Musea, Lambertus basiliek, zang en dans verenigingen, verhalenvertellers, theater en revue gezelschappen en winkeliersverenigingen.

Bekijk hieronder een impressie van het evenement.

 


Sector: Ontspanning

Toegewezen op: 18 april 2018