REURING in de stad

Initiatiefnemer:
Stichting promotie markt Hengelo

Het in onze bedoeling om op 11 mei 2019 een evenement te organiseren, dat het centrum van Hengelo wederom in een historisch stadje moet veranderen.  Er is aandacht voor zo veel mogelijk momenten die zorgen voor Reuring in de stad. De kern van het evenement wordt alles wat 50 jaar of langer geleden zorgde voor reuring in de stad. Van oude kermis, muziek voertuigen tot een ouderwetse boeren bruiloft. Met oude kinderspelen ( hinkelen ,hoepelen touwtjespringen, zaklopen, enz.), koetsen, 150 in oude historische kleding gestoken figuranten, oude ambachten, demo verkoop uitstallingen op platte wagens, demo veemarkt, stadspoorten, aankleding van het centrum van Hengelo zang en dans uit verschillende perioden, kortom een uniek en bijzonder evenement dat Hengelo een terugblik geeft in de tijd, veel bezoekers tijdens de winkelopenstellings uren naar het centrum moet trekken.
Bijzonder is dat ruim 25 Hengelose verschillende organisaties en verenigingen deelnemen aan het evenement. Een belangrijk onderdeel is ook dit jaar weer de boeren bruiloft. Deze mag niet meer ontbreken in het programma om het verleden te laten herleven, een samenwerking tussen Koetse’n Keerls en de Folkloristische dansgroep“Twentsche leu“.
Het evenement zal worden gehouden op 11 mei 20189 in het centrum van Hengelo tijdens de winkel openstellingsuren (10.00 tot 17.00 uur).

 


Sector: Ontspanning

Toegewezen op: 19 maart 2019