Zie de vensters

Initiatiefnemer:
Kunstenaarsinitiatief 074 PK

In het pand van Radio Hengelo Tv (1Twente) zal een tentoonstellingsreeks met de titel ‘ZIE DE VENSTERS’ plaatsvinden, door professionele Hengelose kunstenaars die aangesloten zijn bij het Kunstenaarsinitiatief 074 PK. Voor de expositieruimte ‘binnen’ in het pand, kunnen alle disciplines en materialen in aanmerking komen zoals: schilderen, multi- media, installaties, fotografie etc. en de ‘hoektuin’ , langs een deel van het pand, is uitermate geschikt voor objecten en installaties buiten.
De locatie is vlakbij de verbindingsweg Laan Hart van Zuid, wat de verbindingsweg is van verschillende wijken naar het centrum. ZIE DE VENSTERS is hierdoor een aantrekkelijk project om op te nemen in een KUNSTROUTE. Voor de kunstliefhebbers maar ook de buurtbewoners zal de expositie een fijne en laagdrempelige plek zijn om in aanraking te komen met Beeldende Kunst, dicht bij huis en gemakkelijk te bezoeken, doordat alle werken dag en nacht vanaf de openbare weg te bezichtigen zijn. Je kunt om het pand lopen en door de vensters het werk zien en buiten in de tuin genieten van beeldend werk. Ook mensen die nooit exposities bezoeken, komen door ZIE DE VENSTERS in aanraking met Kunst en Cultuur.
Radio Hengelo TV (1Twente), zal tijdens het radioprogramma Goedemorgen Hengelo op zaterdagochtend aandacht besteden aan de expositie, de kunstenaar en zijn/ haar werk. De kunstenaar kan hiermee zichzelf en het werk promoten.

Foto: Jenny de Groot

 


Sector: Kunst

Toegewezen op: 17 juli 2018