Auni-Toernooi genomineerd voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid

Het Auni-Toernooi is door Stichting Eén Land Eén Samenleving genomineerd voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid. Het Auni toernooi erg blij met deze nominatie. Het Auni-Toernooi zet zich al meer dan 35 jaar in voor interculturele verdraagzaamheid. De Ambassade van de Verdraagzaamheid is een prijs die wordt uitgereikt door de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en met steun van de Nederlandse Commissie van UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Deze prijs wordt gegeven aan een lokaal project of organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor interculturele verdraagzaamheid. Twaalf lokale organisaties worden genomineerd; één per provincie. Het Auni-Toernooi mag provincie Overijssel gaan vertegenwoordigen.
Vanaf maandag 14 september kan er door iedereen in Nederland gestemd worden. Dit gaat via de website van het Paleis van de Verdraagzaamheid, de organisatie waarmee deze prijsuitreiking word georganiseerd: http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/. Op de homepage zie je gelijk waar er vanaf de 14e gestemd kan worden. Per persoon kan er maximaal 1 keer gestemd worden. Tot 8 november kan er gestemd worden, en zaterdagmiddag 14 november zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Amsterdam.

Het Lokaal Fonds Hengelo hoopt dat het Auni-toernooi ook op uw stem te mag rekenen!

“Rond de Kerstdagen wordt er sinds 1985 ieder jaar door Stichting Vriendschap, Verbroedering en Sport AUNI een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Hengelo: het Auni-Toernooi. Het toernooi is net zoals de stichting vernoemd naar de organisator. Dit Twentse toernooi heeft als doel om jongeren van verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen door middel van sport! Ieder jaar is het voetbal op uitzonderlijk hoog niveau en krijgt het toernooi ontzettend veel aanmeldingen, ook van professionele spelers. Dit succesvol evenement is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk toernooi met een professionele uitstraling. Teams uit alle hoeken van Nederland melden zich ieder jaar weer aan. Dankzij deze grote animo en het voetbal worden op leuke en sportieve wijze vele culturele achtergronden bij elkaar gebracht en smelten de verschillende culturen echt samen. En op deze wijze draagt het Auni-Toernooi al 35 jaar actief bij aan de multiculturele samenleving en de waardering van culturele diversiteit in Hengelo, Twente en daarbuiten. Niet voor niets heeft het Auni-Toernooi al verschillende awards en onderscheidingen ontvangen voor hun actieve bijdrage aan wederzijds respect en Fair-Play. Het toernooi heeft in de loop der jaren dan ook een grote maatschappelijk waarde verworven in onze multiculturele samenleving. Tijdens dit evenement is het duidelijk dat mensen met verschillende culturele achtergronden wél heel veel gemeen hebben; dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken, ervan genieten en elkaar respecteren. Sport verbroedert! Het Auni-Toernooi biedt verder ook een podium voor jongeren die hun talenten -zang, muziek, voetbal en dans- kunnen tonen voor groot publiek. Ieder jaar komen er meer dan 3000 toeschouwers af op het toernooi en kunnen zij zien hoe verbindend sport dus kan zijn! Het toernooi behoort tot één van de grootste en populairste zaalvoetbaltoernooien van Nederland.”
Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Samengevat gaat dit om leefkracht. Het Auni-Toernooi is hét bewijs dat sport een zeer belangrijk, zo niet het belangrijkste, middel is voor integratie.

Kijk ook op www.aunitoernooi.nl

Het Auni-toernooi wordt ondersteund door het Lokaal Fonds Hengelo