Impressie nieuwe stadstuin

Kado voor Hengelo: ons geschenk aan u!

Lokaal Fonds Hengelo is het goededoelenfonds van Hengelo en bestaat ruim vijftig jaar. Dat jubileum vieren we met het Kado voor Hengelo: een geschenk aan Hengelo en haar inwoners in de vorm van een prachtig, niet te missen kunstwerk in de toekomstige stadstuin achter de Sint Lambertusbasiliek.

Hoe dat kunstwerk eruit komt te zien? Dat bepaalt u! Voor de totstandkoming van dit kunstwerk, het Kado voor Hengelo, zijn kunstenaars uit heel Nederland uitgenodigd een ontwerp te maken. Dit heeft tot 49 reacties geleid, waaruit een deskundige jury twee ontwerpen heeft geselecteerd. Die twee ontwerpen worden zaterdag 7 januari in de vorm van een maquette gepresenteerd. Een dag later, vanaf zondag 8 januari, kunnen Hengeloërs stemmen op hun favoriete kunstwerk. Dit kan digitaal en fysiek op een van de negen stemlocaties.

De maquettes voor Kado voor Hengelo gaan tot en met begin april namelijk op reis, zodat iedere Hengeloër het toekomstige kunstwerk kan bekijken en in de eigen omgeving een stem kan uitbrengen. Dit kan tot en met 1 april, daarna sluit de stemmogelijkheid. Welk kunstwerk uiteindelijk het Kado voor Hengelo wordt, is naar verwachting begin mei bekend.

Locatie Kado voor Hengelo
Het kunstwerk krijgt een prominente plek in het toekomstige Wetplein, een prachtige stadstuin op de locatie van de Lambertuspassage, die binnenkort wordt gesloopt. Hiermee wordt het gebied, dat nu nog bekend staat als ‘achter de Hema’ getransformeerd naar een groene entree voor de binnenstad. Meer informatie over het Wetplein vindt u hier.

Op de pagina Kado voor Hengelo leest u alles over ons jubileumgeschenk aan u. Hier kunt u, van 8 januari tot en met 1 april, ook online stemmen op uw favoriete kunstwerk. In die periode vindt u hier ook afbeeldingen van en informatie over de twee geselecteerde kunstwerken.