29 november Hengelose vrijwilligersevenement 2018

Donderdag 29 november 2018 Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44, 7551 HV Hengelo

Voor de zevende keer vindt het het Hengelose vrijwilligersevenement plaats.
In Hengelo is ruim 35% van alle inwoners op een of andere manier als vrijwilliger bezig. Elk jaar in november organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, in opdracht van de Gemeente, een evenement om de Hengelose vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Een feestavond met een heerlijk diner en live muziek voor vrijwilligers. Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersevenement waarderen wij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers.
Een belangrijk onderdeel van het vrijwilligersevenement is de uitreiking van de verschillende awards. Met deze uitreiking zetten wij een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje. Organisaties en individuen dragen vrijwilligers voor. Zij geven aan wat de vrijwilliger zo bijzonder maakt. Waarom verdient hij/zij de award?
Een deskundige jury onder voorzitterschap van Frank Kerckhaert beoordeelt de nominaties en kiest per categorie drie prijswinnaars. 1e prijs € 500,­­ 2e prijs € 300,­­ en de 3e prijs € 200,­­ Het gewonnen geldbedrag is bestemd voor de organisatie waar de vrijwilliger zijn/haar taken uitvoert.
In 2018 zijn er vier categorieën:  educatie, zorg & welzijn, samenleving, sport & cultuur, jonge vrijwilliger prijs. Om de tomeloze inzet van duizenden vrijwilligers te waarderen, kunt u tot 11 november vrijwilligers nomineren voor de vrijwilligers awards 2018. Flyer Vrijwilligersevenement 2018

Quotes van prijswinnaars van vorige jaren

“De beste manier om jezelf te vinden, is jezelf verliezen in dienst van anderen.” Zo verwoordt Auni Kandemir de waarde van vrijwilligerswerk.

Edwin Elfring blikt terug Winnaar vrijwilligersaward 2017 “Ik heb al jaren vele vrijwilligerstaken vervuld. Dan verwacht je in eerste instantie geen prijs. En dan komt het zover dat je genomineerd bent voor een vrijwilligersprijs. Spannend, want er zijn zovéél vrijwilligers … overigens onbetaalbaar! Dan aftellen: 3, 2, 1: en dan blijkt dat IK de eerste prijs gewonnen heb in de categorie Cultuur! Nu weer verder om mijn lijstje aan te vullen, ideeën en taken…”
Edwin Elfring kijkt nog steeds met veel plezier terug op het moment dat hij vorig jaar als winnaar uit de bus kwam voor de vrijwilligersaward in de categorie Cultuur.

Het vrijwilligersevenement en de vrijwilligersprijs is een speerpuntproject van het Lokaal Fonds Hengelo

Doneren