BAM Festival 2017

BAM 10 jaar

Op zaterdag 20 mei 2017 zinderde het Prins Bernhardplantsoen tijdens de 10e editie van het BAM festival. Met vijf druk bezochte podia, een goed gesmeerde organisatie, mooi weer en 15.000 bezoekers was het evenement opnieuw een groot succes.

Gevarieerd aanbod

Het festival gaf ruimte aan een 50-tal zeer gevarieerde optredens met muziek, theater en cabaret. Een ruim aanbod en voor elk wat wils. Bekende en minder bekende artiesten wisselden elkaar af. Samen vulden zij een twaalf uur durend programma.

Gemoedelijke sfeer

De Beursstraat, die ter hoogte van het Rabotheater ingang gaf aan het BAM festival, was de hele dag een fietsenzee. De bands waren al van verre te horen en spoorden toestromende bezoekers aan wat harder te lopen. Binnenkomst bood uitzicht op een gezellig druk festivalterrein. Langs de vijver waar een fontein sproeide, zaten mensen op het gras in de zon. Onder de bomen stonden kraampjes met tassen, wollen plates, sjaals en sierraden. Bezoekers konden op meerdere plekken met munten wat lekkers te eten of te drinken halen. In de zandbak bij Paviljoen De Ontmoeting verloren geschminkte kinderen zich in hun spel met water en zand. Hun ouders tevreden op het terras met muziek en een bakje koffie. Bij de podia stond het publiek relaxed te genieten. In het ‘BAM Museum’ met foto’s van de geschiedenis van BAM kon men op een bankje de rust wat meer opzoeken. Net als in de Kunstlounge waar kunstenaar Peter Hoogers een hemeldoek schilderde.

Jong en oud

Bezoekers van alle leeftijden hebben BAM bezocht. Ouderen, kinderen, en alles er tussenin. De toegang was gratis. De Lokaal Fonds Hengelo is een van de sponsoren en steunde BAM het derde jaar op rij. Mocht u deze 10e editie gemist hebben, het festival is een aanrader voor 2018.