Jan Nijkamp, nieuw bestuurslid Lokaal Fonds Hengelo

Hij is er geboren en getogen en vanaf zijn vijftiende was hij elk weekend in de stad te vinden. En Jan Nijkamp mag Hengelo dan inmiddels hebben verruild voor Borne, de binding met zijn geboorteplaats is hij nooit verloren. „Ik heb een hart voor de stad. Dat klinkt misschien wat raar en een Hengeloër zal dat niet snel zeggen. Maar het is gewoon zo.”

Stilzitten past niet bij hem. Heeft het nooit gedaan ook. Altijd bezig en altijd betrokken bij Hengelo. „Ik heb nou eenmaal iets met deze stad die mooi is van lelijkheid. Al zie ik de laatste tijd een goeie verbetering.” Zo wordt het Bataafse Kamp volgens Nijkamp erg mooi, is de Enschedesestraat prachtig opgeknapt en komt ook de markt met de nieuwe plannen schitterend tot leven. „Met die veranderingen heeft Hengelo de potentie om uit te groeien tot een bloeiende stad.” En daar draagt hij via Lokaal Fonds Hengelo graag een steentje aan bij.

„Er is door heel veel mensen al veel werk verricht in de stad. Lokaal Fonds Hengelo kan daaraan bijdragen door tal van evenementen een boost te geven, samen met partijen als bijvoorbeeld Stichting Centrummanagement Hengelo en Hengelo Promotie. Dit fonds kan hierbij een aanjagende functie vervullen.” Een rol die Nijkamp met zijn brede netwerk graag op zich neemt. Zo is managing partner van het in Hengelo gevestigde IT-bedrijf IT2IT. Ook is hij nauw betrokken bij de Metropool Ambassadors Club, een groep muziekliefhebbers die het Hengelose poppodium op allerlei manieren ondersteunt. Ook was hij, voordat hij toetrad tot het bestuur van Lokaal Fonds Hengelo, voorzitter van de commissie die subsidieaanvragen bij Hengelo Promotie beoordeelt.

„Het is mooi om op zo’n manier iets voor de stad te kunnen doen”, zegt Nijkamp die grote overeenkomsten ziet tussen Hengelo Promotie en Lokaal Fonds Hengelo. Twee organisaties die zich inzetten om Hengelo op allerlei fronten aantrekkelijker te maken. „Dat maakt Lokaal Fonds Hengelo zo interessant. Voor mij en zeker voor de stad. Want dit fonds beschikt over een riant budget waarmee we heel mooie dingen mede mogelijk kunnen maken. Waarmee we het verschil kunnen maken. Dat vind ik mooi.” Want hij mag dan inmiddels naar Borne zijn verhuisd, de binding met Hengelo is hij nooit verloren.