Bas Meester, bestuurslid LFH

Even voorstellen: nieuw bestuurslid Bas Meester

Als binnenstadondernemer steekt Bas Meester zijn handen graag uit de mouwen om de stad mooier te maken. Dat doet hij nu als bestuurslid van Lokaal Fonds Hengelo. „Dit fonds ondersteunt projecten die voor veel, zo niet alle Hengeloërs interessant zijn. Bovendien krijg ik een beeld van Hengelo dat ik helemaal nog niet kende. En dat voor een geboren en getogen Hengeloër.”

Natuurlijk weet Meester dat de stad te kampen heeft met leegstand en dat het centrum van Hengelo aan een flinke opknapbeurt toe is. „Ik ben mijn onderneming Meesterlijke Koffie & Thee begonnen in een tijd waarin er nog veel moest gebeuren in de binnenstad.” Gepassioneerd als hij is, steekt hij zijn ideeën over wat goed kan zijn voor Hengelo niet onder stoelen of banken. Om die reden is hem gevraagd een rol in te nemen bij Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH). „Ik ben nooit bang mijn mening te geven. Als je dan de kans krijgt, moet je ook de ballen hebben om mee te werken aan verbetering. Dus heb ik ja gezegd.”

Als bestuurslid van SCH heeft Meester zich voornamelijk ingezet voor de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Hengelo. Via die BIZ dragen centrumondernemers financieel bij aan investeringen in de stad, zoals het gezamenlijk organiseren van activiteiten en het behartigen van de belangen van binnenstadondernemers. „Dat levert een mooie pot met geld op. Geld dat terugvloeit naar de ondernemer door bijvoorbeeld evenementen te houden die de binnenstad ten goede komen.” Toen Meester in gesprek kwam mee een bestuurslid van Lokaal Fonds Hengelo en hem wees op het wat dit fonds doet voor de gemeente, was zijn interesse voor het lokale goedendoelenfonds dan ook gewekt.

„Eerlijk? Ik kende het fonds niet. Er zit dus nog wel werk in het vergroten van de naamsbekendheid van Lokaal Fonds Hengelo.” Jammer, meent Meester. „Want in feite kan elke Hengelose organisatie die iets organiseert waar Hengelo mooier van wordt bij Lokaal Fonds Hengelo terecht.” Als bestuurslid van LFH wil hij zich daarom inzetten de bekendheid van het fonds te vergroten. „Met mijn netwerk kan ik daar zeker een rol in spelen. Want ik zie gewoon dat er met de donaties van dit fonds hele mooie dingen gebeuren.”

Als voorbeeld noemt Meester de beelden van Rinus Roelofs, die met een bijdrage van LFH voor een tijdelijke expositie naar Hengelo zijn gehaald. „En nu blijven deze mooie en in het oog springende beelden van de Hengelose kunstenaar zelfs permanent in de stad. Weliswaar door een andere organisatie, maar opnieuw dankzij een bijdrage van Lokaal Fonds Hengelo. En daar word ik blij van.”