Relatiebijeenkomst

Grote opkomst bij relatiebijeenkomst Lokaal Fonds Hengelo

Op woendagavond 4 november 2015, was de relatiebijeenkomst van het Hengelose goede-doelen-fonds, georganiseerd in samenwerking met Stichting de Slinger in het Metropool een groot succes. Met een overweldigende opkomst van ruim honderdzeventig belanghebbenden en geïnteresseerden was het Muziekcafé, dat ter beschikking was gesteld voor dit goede doel, bomvol. Het Lokaal Fonds Hengelo, die bestaat sinds 2010, heeft talloze non-profit organisaties, verenigingen en stichtingen in Hengelo financieel ondersteund. Tijdens deze avond wilde het bestuur open en duidelijk zichtbaar maken wat de stichting gedaan heeft voor de Hengelose samenleving. “Daarnaast willen we u, als Hengelose burger of bedrijf vragen geld te doneren, zodat we ook in de toekomst door kunnen gaan met het verbeteren van de kwaliteit van leven in de stad” leidde de voorzitter Reinder Witting de avond verder in. “En uiteraard willen we graag duidelijk hebben waar nog meer behoeften liggen in Hengelo, we staan open voor nieuwe ideeën .”

Hij geeft inzage in de cijfers: Uit het rendement op vermogen dat de stichting beheert, zijn de afgelopen 5 jaar 220 projecten financieel ondersteund met in totaal méér dan een miljoen euro. Ruud Marres van notariskantoor Suwijn vertelt vervolgens dat doneren fiscaal aantrekkelijk is omdat het Lokaal Fonds Hengelo per januari 2013 de ANBI-status heeft verkregen. Een verhaal dat verder enthousiast omkleed wordt door Henk Dassen, de penningmeester van de stichting. Daarna is er mogelijkheid voor onderlinge discussie, ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. En er is tijd voor het bezoeken van de informatiestand van Steunpunt Vrijwilligerswerk waar men zich kan inschrijven voor een vrijwilligersevent en de informatiestand van Stichting de Slinger. Bij medewerkers van de Slinger kan men zich al opgeven voor de Slingerbeurs van 11 maart 2016. Een kleine selectie van lovende reacties van aanwezigen: Wouter Muller van Humanitas geeft te kennen dat Hengelo trots mag zijn op het Lokaal Fonds Hengelo: “Het komt niet vaak voor dat mensen bereid zijn hun nek zo uit te steken.” Medewerksters van Kids@thepark zijn blij met de financiële ondersteuning omdat zij hiermee zomer- en winter activiteiten kunnen organiseren voor jonge gezinnen in het Prins Berhardplantsoen. Henk Kiewik van de Hengelose Revue noemt de stichting makkelijk bereikbaar en transparant. Amusing Hengelo beaamt dit en benoemt dat er enthousiast meegedacht wordt. Het Piet Blom Museum omschrijft het Lokaal Fonds Hengelo als zeer belangrijk voor het museum. En medewerkers van het Rode Kruis afdeling Hengelo zijn blij omdat ze vanavond te horen hebben gekregen dat hun aanvraag goedgekeurd is. Zij kunnen in het kader van hun 100-jarig bestaan 100 Hengeloers een dag EHBO-opleiding bieden. Ook vanavond heeft het Lokaal Fonds Hengelo een aanvrager blij kunnen maken die daarmee letterlijk Hengelo helpt helpen.

Hieronder een aantal foto’s van de bijeenkomst.

Openingswoord door Reinder Witting

Toelichting op de aanvraagprocedure door Peter Schiphorst

Napraten onder het genot van een drankje

Hieronder een interview tijdens de relatiebijeenkomst met Voorzitter Reinder Witting. Dit filmpje is gemaakt door RadioHengeloTV.