Het hele maakproces is begonnen met de kunstenaar Jan Wils, die het ontwerp heeft gemaakt. Vervolgens is het ontwerp ge-engineerd en is alles tot op de millimeter uitgerekend.

De volgende stap was het laseren (uitsnijden) van ruim 5.000 kg corténstaal plaatwerk.
Alle onderdelen werden daarna genummerd en op pallets gelegd zodat ieder onderdeel in elkaar gezet kon worden volgens de tekening.

Toen alles in elkaar was gezet door lasser Koen ging de kunstenaar aan de slag met afwerken. Na 70 uur slijpen en schuren waren de randen afgewerkt en kon het naar een afwerkingsbedrijf. Daar werden de onderdelen gezandstraald en aansluitend geschoopeerd ( bespoten met een dun laagje zink). Vervolgens kwam er epoxyprimer op. Na dit proces kwamen alle onderdelen weer terug en kon worden begonnen met het opbouwen van het kunstwerk.
Als laatste nog drie lagen twee componenten lak in de vuurrode kleur RAL 3000. Op 14 en 15 november wordt het kunstwerk uiteindelijk geplaats in de kerktuin van Hengelo. Na het plaatsen vraagt de Fuldauerstichting | Lokaal Fonds Hengelo de inwoners van Hengelo een geschikte naam te bedenken. De uiteindelijke onthulling en bekendmaking van de naam vindt plaats in het voorjaar van 2024.