Korenfestival

Korenfestival Amusing Hengelo 2017

Voor de twaalfde keer bruiste op zaterdag 10 juni het centrum van Hengelo tijdens het Korenfestival. In totaal 92 koren uit noord-, oost- en zelfs uit west-Nederland doorkruisten van 11.00 tot 17.00 uur de stad en zongen op 19 verschillende podia.

Een indruk

Het is gezellig druk in de stad. Overal is zang te horen. Bij de Lambertuskerk staat een stand waar vrijwilligers programma’s uitdelen en informatie geven. Op een groot podium tegenover De Twee Wezen zingt een koor van mannen en vrouwen onder begeleiding van piano. Hun gezichten stralen van plezier. Het publiek reageert enthousiast. Mooi weer, volle terrasjes en vrolijke groepjes bont geklede zangers en toeschouwers die door het centrum trekken. Op weg naar een optreden of een volgend koor naar keuze.

 Zingen verbindt

“Het is heerlijk om samen te zingen en hoe verschillend je ook bent, zingen verbindt!” Aan het woord is één van de 3000 koorleden die optreden. Zij is lid van gospelkoor Risja en vertelt dat er naar het festival toegewerkt is. “Het is goed voor het koor, voor de saamhorigheid, maar het is ook erg leuk om andere koren bezig te zien.”

Inspiratie

De zevenkoppige werkgroep van Amusing Hengelo die het festival georganiseerd heeft, is als helpdesk gestationeerd in de hal van het Rabotheater. Zij zingen zelf ook en beamen enthousiast dat deze dag inspirerend werkt. “Je ziet allerlei soorten outfits, een dansje of pasje, verschillen in repertoire en komt zo zelf weer op nieuwe ideeën.” Dit jaar zijn er zeventien nieuwe koren en bijna alle deelnemers komen het jaar erop weer terug.

Goed voor Hengelo

Met 53 vrijwilligers is de werkgroep al vanaf donderdagochtend actief betrokken bij de opbouw. Werkgroeplid Pauline Paalman: “Het korenfestival is niet alleen mooi, inspirerend en gezellig, maar ook goed voor Hengelo!” Het wordt wel de drukste dag van het jaar genoemd en dat betekent ook meer bedrijvigheid voor winkeliers en hotels in de stad. Dat Amusing het maatschappelijk belang dient is duidelijk en de Lokaal Fonds Hengelo is blij dit fantastische evenement financieel te kunnen ondersteunen.