Kunsten op straat 2019

Kunsten Op Straat in Hengelo

Op vrijdagavond 17 mei 2019 zal Kunsten Op Straat met een spetterende opening starten op het Schouwburgplein. Zodra het donker wordt begint daarmee de 27e editie van het festival dat tot en met zaterdagavond het Hengelose publiek zal prikkelen en verbazen.

Door de hele stad
Net als afgelopen jaar zal een doorlopend programma aangeboden worden door de hele binnenstad. Het gaat om spraakmakende theatervoorstellingen, kunst en muziek op het plein voor Stravinsky en De Twee Wezen, de Enschedesestraat, de Markt, de Nieuwstaat en het Schouwburgplein.

Laat je verassen!
Het gratis festival is laagdrempelig en trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers naar het centrum. Ook voor komend jaar staan er kwalitatief hoogwaardige internationale kunstuitingen en acts op de agenda. Daarnaast zal er, meer dan bij vorige edities, een podium geboden worden aan professioneel lokaal muzikaal talent. Hinke Wissink, een van de zes bestuursleden die zich als vrijwilliger inzetten voor Kunsten Op Straat vertelt: ‘We bieden inwoners en bezoekers van Hengelo een niet alledaags en inspirerend schouwspel dat door de jaren heen alleen maar aantrekkelijker is geworden. Laat je verassen, verbazen en verwonderen!’ Het festival dat zaterdag om 13.00 uur vervolgd wordt zal na 17.00 uur eindigen met een muzikale afsluiting voor Stravinsky.

Kunsten Op Straat 2018
Het bestuur en de 15 tot 20 extra vrijwilligers konden na afloop van Kunsten Op Straat 2018 terugkijken op een zeer geslaagde editie. Wissink: ‘Het was mooi weer en de timetable was zo opgesteld dat het publiek altijd iets kon zien.’ Een greep uit de veelzijdige acts: drie internationale acrobatiekacts op het marktplein, Murmuyo, de clown uit Chili die het publiek op terrasjes vermaakte en Eric Tarantola uit Frankrijk die veel applaus oogstte met zijn wereldmuziek op deels zelfgemaakte instrumenten. Ook de voorstellingen van de Hengelose Theater KamaK en de band De Baron en een slotoptreden van de band Dokter Watjes trokken veel publiek. Wissink concludeert: ‘Ook dit jaar zullen we weer een keuze maken die voor iedereen inspirerend is. Want we slagen er in met het festival een breed publiek te bereiken, jong en oud, hoog en laag opgeleid en van iedere culturele achtergrond.’

Kunsten Op Straat is een speerpuntproject voor de Fuldauerstichting/Lokaal Fonds Hengelo en kan daarmee rekenen op financiële ondersteuning voor 2019 en 2020.