Vrijkaarten schaatsbaan winterworld

Lokaal Fonds Hengelo verdeelt 2.000 vrijkaarten Winterworld over maatschappelijke organisaties, zoals COA/AZC, Wijkkracht en Skilzz.

Winterworld, een complete schaatsbeleving inclusief restaurant, draaimolen, een oliebollen- en een frietkraam, wordt sinds de officiële opening  op donderdag 20 oktober 2016 druk bezocht. Inwoners van Hengelo en omstreken maken individueel en in groepsverband dankbaar gebruik van de ijsbaan. Lokaal Fonds Hengelo, die probeert de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren, heeft door financieel bij te dragen mede mogelijk gemaakt dat dit evenement op het plantsoen bij de Thiemsbrug geplaatst is. Omdat dit de gemeenschap van Hengelo ten goede komt.

2.000 Vrijkaarten

Winterworld heeft in ruil voor de bijdrage, 2.000 vrijkaarten beschikbaar gesteld, die door  Fonds Hengelo verdeeld zijn onder verschillende maatschappelijke organisaties. Zodat ook burgers die het minder breed hebben, een middag kunnen genieten.  Het COA/AZC en Wijkracht, twee van die organisaties,  hebben respectievelijk 300  en 500 kaarten gekregen. De vrijkaart geeft recht op een dag onbeperkt zwieren inclusief de huur van een paar schaatsen en een consumptie. Voor wie niet wil schaatsten, is er naast een mok warme chocolademelk ook apfelstrudel.

COA/AZC schaatst met asielzoekers

Op een vrijdagmiddag is Manon ter Beek, programmabegeleider van de aanvullende opvang aan de Willemstraat, met 20 asielzoekers en twee begeleiders op de baan te vinden. Zij legt uit: “We zijn hier vandaag voor de derde keer met een groep en in de kerstvakantie gaan we met de kinderen. De meesten hier staan voor het eerst op de schaats.” Op het ijs zoeken acht bewoners, onder andere afkomstig uit Eritrea, Irak en Syrië, hun evenwicht. De één soepeler dan de ander. Alleen of elkaar ondersteunend. Anderen genieten mee aan de kant. Blije gezichten, ook na een val. Als één van de begeleiders onderuit gaat, klinkt er applaus en luid gejoel. Een bewoner had zo’n moeite om op de been te blijven, dat hij ervoor gekozen heeft te schaatsen op zijn schoenen. Ter Beek: “Dit is naast plezier maken en ontspannen een unieke gelegenheid om kennis te maken met een stukje Nederlandse cultuur. Dat helpt bij het integreren.”

Wijkracht verdeelt kaarten

Gaby Drees, communicatiemedewerker van Wijkracht: “Bij ons zijn de vrijkaarten verdeeld over verschillende teams. Vanuit de drie wijkteams zijn kaarten weggegeven, maar ook collega’s van Menthol en Skillz hebben mensen blij kunnen maken.” Skillz organiseert en begeleid jongerenactiviteiten voor Wijkracht. De organisatie heeft de vrijkaarten gebruikt als bedankje aan de jongeren die geholpen hebben de fietstunnel in de IJsbaanweg onder de A1 op te knappen. Een groep kinderen van de Sterrentuin is met hun ouders een avond wezen schaatsen. Verder hebben een aantal vrijwilligers een vrijkaart gekregen, evenals bewoners van Hengelo die wel een ‘extraatje’ kunnen gebruiken.

Skillz jongeren hebben een gezellige avond

Dennis Meenhuijs werkt bij Skillz en is met een groep van 15 jongeren van Skillz-Crea naar de schaatsbaan geweest. Hij vertelt enthousiast: “Sommigen wilden het ijs niet op en hadden zich voorgenomen een half uurtje te blijven kijken. Uiteindelijk hebben de jongeren die al wat beter konden schaatsen, ook die groep meegekregen en letterlijk bij de hand genomen. Dat was mooi om te zien. Iedereen is  tot sluitingstijd gebleven. Het was een ontzettend gezellige avond.”